Dicht bij jezelf blijven. Dat is jouw pure zelf zijn.

Blog

Eigen bedrijf. Hoe dan?

Ja, dat denk ik soms ook. En toch, de basis is: het voelt heerlijk!
Je gaat zo vaak op je bek, bij het opzetten van je eigen bedrijf. Sorry voor het taalgebruik. Zó vaak weer onderuit.

Weer een idee, weer een lijntje uitgooien, weer een mogelijkheid. En vaak genoeg, zeg 90% van de tijd, misschien wel 99% van de tijd, lukt het toch niet. Weer een teleurstelling.

Ja, je eigen bedrijf. Hoe dan?

Misschien is het wel net als solliciteren. Blijven proberen, totdat het lukt. Of zoals met daten, wanneer is daar de juiste klik?

En doorgaan, volhouden en doorzetten. Dan houd ik me anderen voor die me voorgingen. Hoe vaak is Walt Disney failliet gegaan? Hoe vaak heeft J.K. Rowling haar boek bij uitgevers aangeboden?
Doorgaan en vertrouwen, net zolang tot het lukt.

Zolang de basis maar goed zit: je passie. Dat hetgeen je doet, je vervult. Daar weet ik zeker, dat is 100% van de tijd het geval.

“Het gaat er niet om hoe vaak je valt. Het gaat erom hoe je telkens weer opstaat.”

En ooit kreeg ik een wijs advies. Tijdens een van mijn backpack-reizen, lang geleden, in een pre-corona-tijd, had ik een lange wachttijd op een vliegveld ergens ver weg van hier. Ik raakte aan de praat met een wat oudere man, een ondernemer. Wat hij me vertelde, is me altijd bijgebleven: “Bij je eigen bedrijf gaat het er niet om hoe vaak je valt. Het gaat erom hoe je telkens weer opstaat.” Een zinnetje dat ik nooit ben vergeten. En waar ik nu juist zoveel kracht uit haal. Misschien is het me daarom al ooit bijgebleven.

En zelf voeg ik daar aan toe: “count your blessings”. Telkens weer wanneer er een succes binnen wordt gehaald, dit echt te vieren, en te genieten van de mijlpaal. Zo ook, deze week twee nieuwe coachees. Wauw. Hartstikke veel zin in.

“En zelf voeg ik daar aan toe: ‘Count your blessings’.”

Juist door het vallen, en daarvan te leren, sta ik iedere keer weer beter op. En merk ik, wanneer de focus ligt op die “blessings”, dat het stiekem gewoon lukt!


Locatie

Livarstraat
3573 SC Utrecht

Contact