By means of Yin Yoga to the inner core,
to find calmness within.

Yin yoga

Yin yoga is een kalme, meditatieve vorm van yoga, waarbij diepe ontspanning centraal staat. Mindfulness, mobiliteit & soepelheid van het bindweefsel en stimulatie van de Chi, de levensenergie, komen samen in Yin Yoga.

Het is eigenlijk een tegenhanger van ons hectische leven, het is “the calm in the storm”.

Yin yoga heeft veel effecten op zowel fysieke, psychische als energetische processen in je lichaam.

Hoewel deze vorm van yoga passief overkomt, kunnen de houdingen toch behoorlijk uitdagend zijn. Je blijft langere tijd in een houding zitten of staan, wat behoorlijk intens kan zijn. Ook zorg de Yin ervoor dat je ook op diepere niveaus kracht en flexibiliteit ontwikkelt, waardoor de stroming van de chi wordt bevordert. Hierdoor kunnen blokkades in de energiedoorstroming in je lichaam worden opgeheven, wat zorgt voor meer vitaliteit, conditie en veerkracht.

“Hierdoor kunnen blokkades in de energiedoorstroming in je lichaam worden opgeheven, wat zorgt voor meer vitaliteit, conditie en veerkracht.”

Omdat we in onze overwegend yang gerichte levensstijl voortdurend bezig zijn, is het best moeilijk om de stilte toe te laten. We leven veel in ons hoofd en staan vaak niet in contact met ons lichaam. Ons lichaam vertelt ons echter heel veel, maar we negeren het, of we zijn niet in staat om te horen en te voelen wat het ons te vertellen heeft.

In Yin Yoga maken we kennis met de kracht van stilte, met een “zijn-modus”, in plaats van een “doe-modus”, acceptatie, loslaten en naar binnen kijken en reflecteren op onze staat van “zijn”.

“Ons lichaam vertelt ons echter heel veel, maar we negeren het, of we zijn niet in staat om te horen en te voelen wat het ons te vertellen heeft.”

Je leert om de grenzen van je lichaam weer te kunnen voelen. Je zult gaan ervaren dat als er zich een oncomfortabele situatie voordoet, je daar niet altijd direct op hoeft te reageren, maar dat dingen zich soms vanzelf oplossen door puur en alleen aanwezig te zijn, ze te erkennen en te accepteren. Je krijgt de tijd en de ruimte de eigen grenzen van jouw lichaam en geest te leren kennen.

Welk verhaal vertelt jouw lichaam jou?

Kies hieronder het pakket dat bij jou aansluit:


Online yoga

Online deelnemen vanaf een rustige ruimte vanuit jouw thuis. Klik hier voor meer informatie


Studio yoga

persoonlijke aandacht voor jou in de yogastudio.
Klik hier voor meer informatie


Privé yoga

privé yoga in de studio, online, of bij jou aan huis.
Klik hier voor meer informatie


Een fijne yin-yoga oefening is de Butterfly pose. Zie hieronder de video om het zelf eens te proberen.


Locatie

Livarstraat
3573 SC Utrecht

Contact