Dicht bij jezelf blijven. Dat is jouw pure zelf zijn.

Blog

Terug van weggeweest

Zo, het is denk ik een half jaar geleden dat ik iets van me heb laten horen. Er is namelijk een klein wondertje gebeurt. Een wondertje met de naam Julie. In de zevende hemel zijn we. Wat was het een lang proces. Uiteindelijk is ze daar dan. Met de allerlaatste poging. En wat is ze mooi. En nu ben ik weer terug van weggeweest.

“Eerst dacht ik: “werken?” Dacht het niet.”

Eerst dacht ik: “werken?” Dacht het niet. Ik ga mijn leven lang moederen. Heerlijk! En dat terwijl ik er voor de bevalling van overtuigd was dat ik echt een week later weer zou gaan beginnen hoor. Not! Echt niet dus. Zo fijn, met de kleine thuis. En tuurlijk, daar zijn de korte nachten en de korte lontjes. Om de hormonen niet te vergeten die nog altijd door je lijf gieren. Negen maanden zwanger, en negen maanden “ont-zwangeren” zeggen ze. Ik zit nu in m’n derde maand en dat gaat in ieder geval nog op. Tel daar nog even zwangerschapsdementie bij op en je hebt het ideale recept voor een fikse discussie. Maar dan kijk je naar dat kleine wondertje, en komt alles weer goed. Zo veel liefde. Zo veel warmte. Zo veel geluk. Maar, om even terug te komen van het zijpad. Werken? Ik dacht het dus niet. Maar toch begint het al te kriebelen. En niet zo’n beetje ook. Natuurlijk wel naast het moederbestaan. Want ik ben niet echt van haar zijde te slaan. Een moederkloek ben ik volgens m’n vriendin. Ik durf het bijna niet op te schrijven, maar ik stelde laatst toch echt aan haar voor om te ontbijten rondom de box. “Ze heeft ook wat tijd alleen nodig schat”, hoor ik dan van mijn vriendin. En met pijn en moeite zet ik de grote stap om haar vijf minuutjes alleen in de box te laten liggen. En het ging goed, echt waar. Daarna lag ze er nog even schaterlachend in als aan het begin van het ontbijt.

“Toch begint het al te kriebelen.
En niet zo’n beetje ook.”

Weer afgedwaald. Zwangerschapsdementie zullen we maar zeggen. Het begint dus toch weer te kriebelen. Ik heb er zin in. Op 1 maart ga ik weer van start. Met een echte kick-off. Een live workshop in Eindhoven in Pand P (voorheen Plaza Futura). Live, zoals in de goede oude tijd, voor degenen die nog weten hoe dat was. Uiteraard met de juiste maatregelen. Kom je ook? Gratis en voor niets. Hoe jij jouw passie kunt gaan vinden en volgen. Schrijf je hier in en ik zie je daar. Uiteraard ben je welkom een kijkje te nemen op mijn website en een gratis inzichtgesprek uit te proberen of te kiezen voor een coachingpakket.

Liefs

Locatie

Livarstraat
3573 SC Utrecht

Contact